JURJEVI DNEVI

Leta 1997 je Odbor za varstvo naravne in kulturne dediščine v sodelovanju s Krajevno skupnostjo uvedel idejo krajevnega praznika z naslovom Jurjevi dnevi – projekt, ki bi naj trajal nekaj dni in zajel vse aktivnosti različnih društev v kraju.
V slopu Jurjevih dnevov potekajo številne pripreditve, in sicer: tradicionalno srečanje lovcev LD Sv. Jurij in gasilcev PGD Sv. Jurij, čistilna akcija »Očistimo svoj kraj«, krvodajalska akcija, letni koncert zborov in folklornih skupin OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, izbor Jurjevega vina, gasilska vaja, nogometna tekma člani, obisk starejših na domu, meddruštveni turnir Zveze upokojencev Slov. goric v kartanju, srečanje PONY EXPRESS (oldtimer) Jurovski Dol, dan odprtih vrat v vrtcu pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, proslava ob 9. občinskem prazniku, Jurjeva nedelja (maša,godba na pihala,blagoslov konj in kmečki sejem), tradicionalni pohod »Spoznavajmo svoj kraj«, postavitev majskega drevesa (Sp. Gasteraj, Jurovski Dol), športno srečanje med zaselki, dan odprtih vrat Učnega čebelnjaka, meritve holesterola in sladkorja v krvi, zgodovinski večer, Jurjevo srečanje folklornih skupin, šaljive kmečke igre, Šport špas itd.
Poimenovanje z Jurjevim ali Jurjev je bilo premišljeno in dodeljeno po razpravi v kraju, predvsem pa ima vse v zvezi s tem širši pomen za kraj Jurij. Med dogodke je bila vključena tudi slavnostna seja krajevne skupnosti s proslavo ob krajevnem prazniku in na njej smo podeljevali  tudi najvišja priznanja Jurjeve srebrnike ter priznanja za uspešno delo na posameznih področjih.

Slučaj je hotel, da je 10. krajevni praznik prešel v 1. občinski praznik novonastale občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Jurjevi dnevi se nadaljujejo in obeležujejo občinski praznik.

GALERIJA SLIK